додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дев’ятирічну школярку інсульт розбив просто в класі

Дев'ятирічна дівчинка перенесла обширний інсульт просто під час шкільних занять.
Тепер вона відновлюється в лікарні, а половина її тіла залишається паралізованою.
Маленька Беккі Ліддл з англійського Халла відчула себе погано під час занять і навіть втратила свідомість. Швидка допомога відвезла дівчинку в найближчу лікарню, лікарі якої діагностували у дитини обширний інсульт, який надзвичайно рідко стається з дітьми у віці 9 років. Щоправда, у батька Беккі також був інсульт 7 років тому, але батьки дитини і уявити собі не могли, що хвороба може проявитися у їхньої доньки.
Спочатку лікарі госпіталю також в це не вірили і навіть запідозрили сильний напад мігрені, в який, в свою чергу, не повірила мати Беккі. Лише через два дні інсульт у дитини був остаточно підтверджений. Виявилося, що причиною найнебезпечнішого для життя стану став тромб, що утворився в мозку. Як це буває і з багатьма дорослими, які пережили обширний інсульт, Беккі втратила контроль над половиною тіла. Тепер вона не може керувати правою рукою і ногою, відсутня міміка і з правого боку обличчя.
На думку лікарів, причиною інсульту у дитини стала травма шиї, в результаті якої постраждали і кровоносні судини, що живлять кров'ю мозок. Примітно, що батьки не можуть пригадати, коли у їхньої доньки була подібна травма. В даний час Беккі перебуває в лікарні, де вона цілий місяць провела на штучному харчуванні через трубку, перш ніж їй дозволили приймати їжу звичайним чином. Лікарі не знають, чи зможе дитина коли-небудь відновити контроль над правою частиною тіла.
Хоча найчастіше інсульти трапляються у людей старших 65 років, теоретично вони можуть торкнутися людини будь-якого віку, включаючи зовсім маленьких, і навіть ще не народжених дітей. За оцінками експертів, інсульти трапляються у 6 з кожних 100 000 дітей.
0 972
24-07-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...