додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Раннє лікування ВІЛ абсолютно не ефективне

ВІЛ здатний вибудовувати потужний захист проти організму людини.
І робить він це дуже швидко, зазначає BBC. З цієї точки зору, раннє лікування не грає ніякої ролі. Хоча багато фахівців переконані, що максимально ранній початок терапії здатне позбавити від вірусу.
Наприклад, якщо почати лікувати дитину відразу після його появи на світ, дійсно, сліди вірусу можуть зникнути. Але через кілька років вірус здобуде перемогу все одно. Як показали експерименти з мавпами, в тілі формуються резервуари з вірусом ще до того, як вірус можна виявити в крові. Ці резервуари, що знаходяться в шлунково-кишковому тракті і мозку, створюють велику проблему. З їх вини, якщо людина з ВІЛ перестає приймати антиретровірусні препарати, вірус активно розвивається.
Отже, мавп заражали вірусом імунодефіциту мавп (ВІМ), аналогом ВІЛ. Потім тваринам вводили антиретровірусні препарати через три дні або через два тижні після інфікування. По закінченні 6 місяців лікування припиняли. І у всіх випадках вірус активізувався, незалежно від того, коли було розпочато лікування. Резервуари утворювалися практично моментально.
За словами Дена Баруч, професора Гарвардської школи медицини, резервуари з'являються в тканинах всього за кілька днів після зараження. На цій стадії сам вірус ще не можна виявити в крові. Хоча раннє лікування і не здатне запечатати резервуар, заборонивши йому вивільняти вірус, розмір резервуара можна зменшити.
0 882
23-07-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...