додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Популярний засіб від ожиріння призводить до смерті

Дінітрофенол, відомий як DNP, є популярним засобом для зниження ваги.
Однак він небезпечний, говорить статистика. Тільки в Британії з 2007 року померли 5 осіб. Препарат являє собою синтетичне з'єднання, яке колись використовувалося у виробництві фарб, хімікатів, що зберігають деревину, у вибухівці і пестицидах.
Як засіб проти схуднення DNP з'явилося в 30-х роках. Але в 1938 було заборонено в США через токсичність, відзначає Reuters. Незважаючи на це, засіб досі можна купити в Мережі. Тому важко сказати, скільки людей його використовує. DNP активно вживають люди, які серйозно займаються фітнесом, бодібілдінгом і бажаючі спалити жирові відкладення швидше.
З'єднання не дає енергії накопичуватися у вигляді жиру. Вона просто вивільняється з теплом, розповідає доктор Саймон Томас. Через підвищення температури тіла можливі пошкодження клітин м'язів, нирок і мозку. Серед побічних ефектів блювання, втрата кольору шкіри, висип, утруднене дихання, болі в області живота, головні болі, хвилювання. Усе це може вилитися в сплутаність свідомості, епілептичні напади, ниркову недостатність і недостатність кісткового мозку. Але в цілому наслідки прийому непередбачувані.
Що стосується офіційної статистики, то, наприклад, в Британії в 2002-2013 роках було зафіксовано 39 звернень у зв'язку з DNP. 22 з них – в 2013 році. Значить, засіб набирає популярність. У п'яти випадках отруєння було сильним (люди померли), в 12 – помірним і в 10 – незначним. Чим вище доза, тим більше підскакував ризик токсичності. При цьому безпечної дози немає в принципі, кажуть медики.
0 898
23-07-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги