додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У Мексиці заборонили рекламу калорійної їжі та газованих напоїв

Уряд Мексики запровадить часткову заборону на телевізійну рекламу висококалорійної їжі й газованої води, передає BBC.
Такі заходи будуть прийняті в рамках кампанії з боротьби з ожирінням. У Мексиці від цієї недуги страждає 70% дорослих і 30% дітей.
Рекламу подібної продукції не можна буде побачити по телевізору в будні з 14.30 до 21.30 та у вихідні з 07.00 до 19.30. Також обмеження пошириться на рекламні ролики в кінотеатрах. Міністерство охорони здоров'я Мексики зазначає, що таким чином з ТБ зникне 40% реклами газованої води, кондитерських виробів і шоколадок.
В якості додаткової міри з 2015 року виробники будуть маркувати вміст цукру і жирів на харчових продуктах і напоях. Завдяки цій політиці та податку на газовану воду, введеному в минулому році, Мексика може стати країною №1 у боротьбі з ожирінням.
У Великобританії, Норвегії та провінції Квебек у Канаді також існують заборони на рекламу нездорової їжі на дитячому телебаченні. Однак такі рекламні оголошення все ж з'являються в "сімейних" телепередачах.
Нагадаємо: Мексика перебуває у світових лідерах за споживанням солодкої газованої води (163 літрів на душу населення в рік; у США – 118 літрів). У Штатах ожиріння в 35,7% населення, в Мексиці – у 32,4%. За ступенем поширення діабету Мексика стоїть на першому місці серед 34 країн Організації економічного співробітництва і розвитку. Тут діабет у 10,8% населення.
0 851
22-07-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги