додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Спорт покращує психічний стан підлітків

Від 23 до 40% молодих людей страждають від сильного стресу і депресії.
Дослідники з'ясували, чи можуть заняття спортом в школі боротися з цією проблемою. Підлітки 12-17 років, які займалися спортом в школі, менш схильні до стресу, передає Science Daily. Позитивний вплив зберігається протягом мінімум чотирьох років.
Було опитано 850 учнів з 10 канадських шкіл. У них дізнавалися, чи займаються вони в школі такими видами спорту, як баскетбол, футбол, легка атлетика, боротьба, гімнастика. Через три роки після випуску учасників запитали, як часто вони відчувають стрес і депресію. Їх також попросили оцінити своє психічне здоров'я за шкалою від 1 ("погано") до 5 ("відмінно"). У тих, хто займався спортом в школі, в порівнянні з іншими, відзначалися знижені рівні депресії, стресу і оцінку стану, наближену до 5.
Дослідник Кетрін Себістон з Університету Торонто розповідає: "Спорт допомагає підліткам відчувати згуртованість, близькість зі школою, дає їм можливість спілкуватися з тренером і з однолітками. Він створює унікальну соціальне середовище. Напевно, саме з цим пов'язаний позитивний ефект спортивних занять".
Існує безліч свідчень того, що фізичні вправи зміцнюють психічне здоров'я. "Заняття спортом покращують настрій, зменшують відчуття тривоги і заряджають енергією на кілька годин. Спорт може бути настільки ж ефективним, як і ліки. Він допомагає як підліткам, так і дорослим у лікуванні клінічної депресії і тривожних розладів", – говорить Джек Реглін, професор університету Індіани.
0 1 000
22-07-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги