|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниПотребу організму людини в жирі визначають насамперед його енергетичні витрати. Тому добова норма жиру в раціоні залежить від виду трудової діяльності, статі, віку людини. – Як правило, на частку жиру припадає 30% загальної калорійності раціону, а при особливо важкій фізичній праці – до 35 відсотків, – говорить Євген ГОРОБЧЕНКО, лікар-терапевт. – Підраховано, що прихований жир у сучасному раціоні харчування населення складає майже половину загальної кількості жиру. Найбільше прихованого жиру в продуктах тваринного походження. У 100 г яловичини і баранини – 16-18 г жиру, жирної свинини – 49 г, курячого м’яса – 18 г, гусячого м’яса – до 40 г жиру. У 100 г варених ковбаси міститься від 20 до 30 г жиру, напівкопчених – до 45 г, сиру – 18 г, твердих сирів – до 32 г, тортів і тістечок з кремом – до 38 г, цукерок шоколадно-кремових – до 39 г жиру . Якщо ми тривалий час будемо їсти жиру більше, ніж нам потрібно за нормою, його надлишок буде накопичуватися в депо – жирову тканину. Як наслідок розвинуться ожиріння і супутні йому захворювання. Але і їсти жиру менше за норму теж не можна. Адже без нього наш організм не може нормально функціонувати. Жир входить до складу оболонок клітин і внутрішньоклітинних утворень. У ньому містяться такі біологічно активні речовини, як фосфатиди, стерини, вітаміни А, D, Е. Нестача, наприклад, фосфатидів, на які багата рослинна олія, призводить до накопичення жиру в печінці. Основний постачальник вітамінів А і D – вершкове масло, вітаміну Е і незамінних поліненасичених жирних кислот – будь-яка рослинна олія. І якщо організм недоотримує жир, порушується обмін речовин, у тому числі холестерину, знижується опірність до інфекцій. І особливо хочеться зауважити: обов’язково щодня потрібно їсти 15-20 г або одну столову ложку рослинної олії, що становить 1/3 всіх жирів, які надходять в організм у чистому вигляді. Літнім і схильним до повноти людям доцільно включати в щоденне меню до 20-30 г рослинної олії, зменшивши кількість тваринних жирів. (Л. Токарюк) Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |