додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дівчина, яка півроку не знімала лінзи, залишилася без зору

Одноклітинна амеба, що живе на поверхні контактних лінз, позбавила студентку з Тайваню зору.
Втім, це була цілком провина самої дівчини, яка не знімала лінзи цілих шість місяців
Тайванська студентка Ліан Као носила пару контактних лінз півроку, не думаючи їх виймати. Дівчина вважала, що це і не потрібно, оскільки лінзи є біологічно розчинними. Тим часом на їхній поверхні жила одноклітинна амеба - найпростіший з усіх можливих живих оргазмів на нашій планеті. Цей мікроорганізм почав незабаром харчуватися очними яблуками студентки, що і викликало через кілька місяців незворотну втрату зору через амебний кератит.
У зв'язку з цим офтальмологи ще раз нагадують про те, як важливо підтримувати гігієну контактних лінз. Крім того, що їх необхідно регулярно промивати, лінзи також потрібно видаляти, якщо ви збираєтеся приймати душ або купатися в будь-якому водоймищі. Зазвичай експерти радять носити лінзи, не знімаючи, не більше ніж 8 годин підряд. Щодо біологічно розчинних лінз, то дівчина, на думку докторів, повинна була їх викинути вже через місяць.
Лікарі, які надавали допомогу студентці, були вражені, коли при витяганні контактних лінз вони побачили, що поверхня очних яблук їхньому пацієнтки, в прямому сенсі, з'їдена амебою. Мікроорганізм знайшов ідеальні умови для свого існування між очима і лінзами. У нещасної діагностували найважчий випадок амебного кератиту, який найчастіше спостерігається у професійних плавців. Ця хвороба зазвичай розвивається протягом багатьох років через регулярний контакт очей з водою басейну.
0 1 376
15-07-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги