|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниХімічна речовина, що міститься в каві, чіпсах, згорілих тостах, крекерах і кількох видах дитячого харчування, було визнано Європейським відомством з безпеки харчових продуктів канцерогенним. Йдеться про акриламід і його похідні. З цим з'єднанням найчастіше контактують діти, зазначає The Daily Mail. Висновок винесли за результатами експериментів з тваринами. Можливо, найближчим часом з'являться нові механізми контролю харчової промисловості. Відомо: чим сильніша термічна обробка і чим довше продукт смажать, тим більше в ньому канцерогену. Тому не можна їсти підгорілі продукти. Зокрема підвищений рівень з'єднання знайшли в картоплі-фрі, в печиві, пластівцях на сніданок. Акріламід, потрапляючи в шлунково-кишковий тракт, легко абсорбується і потім рівномірно розподіляється у всіх органах, активно метаболізуючись. Один з основних метаболітів, що утворюються під час переробки, – гліцідамід. Саме він викликає генетичні мутації і утворення пухлин. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |