додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Картопля-фрі та дитяче харчування – джерела канцерогенів

Хімічна речовина, що міститься в каві, чіпсах, згорілих тостах, крекерах і кількох видах дитячого харчування, було визнано Європейським відомством з безпеки харчових продуктів канцерогенним.
Йдеться про акриламід і його похідні. З цим з'єднанням найчастіше контактують діти, зазначає The Daily Mail.
Висновок винесли за результатами експериментів з тваринами. Можливо, найближчим часом з'являться нові механізми контролю харчової промисловості. Відомо: чим сильніша термічна обробка і чим довше продукт смажать, тим більше в ньому канцерогену. Тому не можна їсти підгорілі продукти. Зокрема підвищений рівень з'єднання знайшли в картоплі-фрі, в печиві, пластівцях на сніданок.
Акріламід, потрапляючи в шлунково-кишковий тракт, легко абсорбується і потім рівномірно розподіляється у всіх органах, активно метаболізуючись. Один з основних метаболітів, що утворюються під час переробки, – гліцідамід. Саме він викликає генетичні мутації і утворення пухлин.
0 1 319
9-07-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...