додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

В австралійській курятині знайшли небезпечні бактерії

Вчені з Національного австралійського університету виявили в курятині з прилавків супермаркетів зразки кишкової палички.
Бактеріологічний аналіз встановив стійкість штамів до антибіотиків, включаючи фторхінолони. Ці антибіотики заборонені до використання в харчовій промисловості, пише ABC News. Виробники м'яса курки стверджують, що птахи не отримують антибіотиків. Поки що складно говорити про джерело кишкової палички. Потрібне повноцінне розслідування. Кілька років тому вчені вже проводили аналіз курячого м'яса, тоді все було чисто. Тому факт наявності бактерії в курятині настільки сильно розбурхав громадськість.
Резистентні бактерії здатні викликати важкі форми захворювання. Такі бактерії не під силу перемогти не тільки імунітету, а й традиційним антибіотикам. Фахівці радять не мити сиру куятину до моменту її безпосередньої термічної обробки. Це стане чудовою профілактикою утворення резистентних форм бактерій. Крім кишкової палички, швидко видозмінюється бактерія Campylobacter. Цей збудник – причина болю в животі, блювання і діареї. Зустрічаються смертельні випадки зараження.
0 769
8-07-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...