додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

В ООН назвали найнебезпечніших харчових паразитів

Назвали 10 паразитів, які вражають харчові продукти.
"Щороку згубний вплив паразитів негативно позначається на здоров'ї мільйонів осіб, вражаючи м'язові тканини, викликаючи епілепсію, анафілактичний шок та інші проблеми. Деякі паразити можуть жити в наших тілах протягом багатьох десятиліть", - наголошується в доповіді ФАО.
У десятку найбільш небезпечних паразитів увійшли свинячий ціп'як і свинячий солітер (зустрічається у свинині), стрічкові черв'яки (зустрічаються у свіжих продуктах), круглі і плоскі черви (зустрічаються в прісноводних рибах, фруктових соках, свіжих продуктах) і найпростіші шкідливі організми (зустрічаються в м'ясі дрібної рогатої худоби, свинині, яловичині, дичини і молоці).
Щоб знизити рівень негативних наслідків від паразитів, у ФАО зараз розробляють нові стандарти глобальної торгівлі продуктами харчування, які допоможуть країнам контролювати наявність шкідливих організмів в їжі. Зокрема, фермерам рекомендується використовувати органічні добрива і ретельно контролювати якість води. Для споживачів в документі містяться рекомендації щодо способів приготування м'яса і якості води, використовуваної для миття та приготування овочів.

Десять найбільш небезпечних паразитів:
1. Taenia solium (свинячий ціп'як): зустрічається у свинині
2. Echinococcus granulosus (вид стрічкових черв'яків ціклофіллід або собачий солітер): у свіжих продуктах
3. Echinococcus multilocularis (вид стрічкових черв'яків): у свіжих продуктах
4. Toxoplasma gondii (найпростіші): у м'ясі дрібної рогатої худоби, свинині, яловичині, дичині (червоне м'ясо і органи)
5. Cryptosporidium spp. (Найпростіші): у свіжих продуктах, фруктових соках і молоці
6. Entamoeba histolytica (найпростіші): у свіжих продуктах
7. Trichinella spiralis (свинячий солітер): у свинині
8. Opisthorchiidae (сімейство плоских червів): у прісноводних рибах
9. Ascaris spp. (круглі черв'яки тонкого кишечнику): у свіжих продуктах
10. Trypanosoma cruzi (найпростіші): у фруктових соках.
0 3 205
5-07-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...