додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Перша тваринна модель ВІЛ розкриє секрети вірусу

Вчені змогли створити ВІЛ, який здатний заражати мавп і викликати клінічні прояви СНІДу.
Розробка вірусу ВІЛ-1 належить Центру СНІДу ім. Аарона Даймонда. Відомо: у макак ослаблений захист від ВІЛ порівняно з іншими мавпами.
Річ у тім, що в них немає противірусних білків. Незважаючи на це, вченим усе одно довелося модифікувати вірус, щоб він безпосередньо впливав на імунітет тварин. Фахівці зміцнили структуру вірусу захисними білками близького до ВІЛ-1 вірусу імунодефіциту мавп (ВІМ). На пристосування до тіла мавп потрібен певний час.
У підсумку вірус зміг передаватися від тварини тварині протягом шести поколінь мавп. Однак імунітет контролював ВІЛ-1 інфекцію. Коли ж учені тимчасово послаблювали імунну систему за рахунок зниження рівня клітин CD8 Т, у тварин з'являлися симптоми СНІДу, включаючи пневмонію. Таким чином макаки стали повноцінною моделлю для дослідження індукованого СНІДу людини.
ВІЛ належить до різновиду РНК-вірусів із тривалим інкубаційним періодом. Одна з властивостей цієї групи вірусів – сувора видоспецифічність у виборі господаря. ВІЛ викликає ускладнення тільки в людини й шимпанзе. В інших приматів симптоми при зараженні не розвивається через специфічні імунні бар'єри. Тому саме вивчення взаємодії вірусу з імунітетом має бути пріоритетним у роботі вчених.
0 897
4-07-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги