додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Термін життя донорських органів вдалося збільшити у рази

Фахівці представили нову техніку збереження донорських органів.
Завдяки винаходу американських експертів органи можуть зберігатися днями, передає BBC. Методика поєднує охолодження і насичення органів поживними речовинами і киснем через кровоносні судини.
Випробування, які проводилися на тваринах, показали: дуже сильно охолоджена печінка (до мінус 6 градусів Цельсія) могла протриматися три дні. Стандартна технологія дозволяє зберігати її менш ніж 24 годин. Відомо, що відразу після вилучення органу його клітини починають помирати. Охолодження гальмує цей процес.
Доктор Коркут Уйгун із Гарвардської медичної школи вважає: представлена технологія дозволить налагодити всесвітню мережу обміну органами. Це допоможе підібрати ідеально відповідний орган. Також у разі відторгнення органу його можна буде використовувати для повторної трансплантації іншому пацієнтові. І в цілому, маючи на руках більше часу, лікар краще підготується до операції.
Тепер перед вченими постає завдання модифікувати технологію, щоб система могла вміщати не 10 грамів щурячої печінки, а 1,5 кілограма людської. Також методику збереження потрібно перевірити на інших органах.
0 685
3-07-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги