додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Червоне вино та БАДи з ресвератролом небезпечні для плоду

Ресвератрол, що вважається найкориснішим компонентом червоного вина, шкодить ще ненародженим дітям.
На думку вчених, він здатний руйнувати підшлункову дитини, яка лише розвивається в утробі, пише The Daily Mail. Отже, з'єднання покращувало кровообіг у плаценті мавп і захищало матерів від ожиріння. Але при цьому страждав плід. Ці висновки цілком актуальні і для людей.
Коментує доктор Кевін Гроув з Університету Портленда: "Багато фахівців не бачать нічого поганого в тому, що вагітні жінки випивають. Але тут варто бути особливо обережними. Крім вина, слід відмовитися і від БАДів з ресвератролом". Доктор Гроув підкріплює свою заяву результатами експерименту з макаками.
Тварин посадили на "західну дієту" – жирні і шкідливі продукти. При цьому щодня вони брали добавки, які містять ресвератрол. Від такого раціону макаки мали б набрати вагу, але не набирали завдяки добавкам. Також була група тварин, яким добавки не давали (вони повніли), і контрольна група (харчувалися здоровими нежирним продуктами). У підсумку УЗД виявило очевидні відхилення у стані підшлункової плоду. До речі, доведено, що вживання червоного вина збільшує шанси на зачаття. Але нічого конкретного сказати про зв'язок фертильності і з'єднань з вина поки що не можна.
0 777
3-07-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...