додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені та дієтологи зацікавилися плодами хлібного дерева

Фрукт Artocarpus altilis (плід хлібного дерева) багато в чому нагадує картоплю.
В Океанії з нього готують половину всіх страв національної кухні. Одного плода достатньо, щоб забезпечити вуглеводами сім'ю з п’яти осіб, пише The Daily Mail. Із плоду можна робити борошно. Також це прекрасне доповнення до десертів. Плід хлібного дерева багатий на вітаміни і мінеральні речовини. Це справжній порятунок для людей, які не переносять глютен. А ще в плоді більше амінокислот, ніж у сої.
Хлібне дерево спочатку росло в Новій Гвінеї. Але потім його завезли на острови Океанії полінезійці. Нині вчені здійснюють експерименти, намагаючись зрозуміти, які підвиди дерева підходять для певних кліматичних умов. Також потрібно встановити, які сорти найбільш поживні, зокрема щодо вмісту білку.
Є підстави вважати, що деякі сорти несприйнятливі до солі у воді. Це важливо, оскільки рівень світового океану підвищується. Учені хочуть змусити дерево плодоносити раніше й більше. Поки що їм вдалося вивести рослини, стійкі до захворювань. Нині фахівці вже направили 35000 дерев для висаджування в 26 країнах, включаючи Ямайку та Гаїті.
0 1 260
3-07-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...