додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Лікарі можуть поставити діагноз за фотографіями пацієнтів

Рідкісні генетичні аномалії, які зустрічаються в 6% людей, непросто діагностувати.
Але медики створили програму, яка ставить приблизний діагноз по фотографії, розповідає New Scientist. Ця програма може полегшити виявлення хвороб. Суть в тому, що зібрана база даних загальна для різних хвороб рис обличчя.
Медики нерідко ставлять діагноз, спираючись на оцінку очевидних зовнішніх відхилень, характерних для 30-40% рідкісних недуг. Але все-таки не всі лікарі на це здатні. Нову програму створили Крісоффер Неллакер і Ендрю Зіссерман з Університету Оксфорда. Вони завантажили в програму 1363 фотографії людей з 8 генетичними аномаліями, включаючи синдром Дауна, синдром тендітної Х-хромосоми, прогерію. Програма вчилася розпізнавати захворювання по 36 рисам обличчя (за формою очей, брів, губ, носа).
Щоб перевірити точність роботи, фахівці протестували програму на фото людей зі встановленими діагнозами. Так, точність склала 93%. На сьогоднішній день програма розпізнає 90 хвороб, хоча й однозначний діагноз не дає – створюється таблиця ймовірних діагнозів. Наприклад, за фотографіями Авраама Лінкольна програма поставила синдром Марфана на сьоме місце за ймовірності з усіх можливих захворювань.
Фахівці сподіваються навчити програму аналізувати фото осіб у профіль і у фас. У перспективі програму можуть об'єднати з додатками, які аналізують ДНК. Тоді діагноз буде ставиться точно й швидко.
0 927
28-06-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...