|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниДієтологи знову звернули увагу на куркуму – пряність, яка використовується вже сотні років. Виявилося, куркума володіє протизапальними властивостями і допомагає спалювати жирові відкладення, пише The Sydney Morning Herald. Деякі фахівці вважають куркуму універсальним продуктом, який захищає від хвороб серця, астми, артриту, хвороби Альцгеймера. Також вона є антиоксидантом. Він уповільнює процес старіння і розвитку хронічних недуг. Зараз набувають популярності рецепти з куркумою. Її додають в сік або споживають разом із водою. В Індії, наприклад, куркуму завжди використовували як дезинфікуючий засіб і ліки від головного болю. Це також пояснює, чому в Індії один із найнижчих показників поширення хвороби Альцгеймера у світі. Фахівці рекомендують пацієнтам з остеоартритом щодня з'їдати по чайній ложці прянощів. Ще її можна пити з молоком. Завдяки жиру з молока корисні речовини краще засвояться. До речі, проблема засвоєння куркуми – те, над чим вчені б'ються вже не перший рік. Нещодавно на ринку з’явився БАД – "Терапкумін". Цей ізолят куркуми прекрасно всмоктується, а показник біодоступності підвищений в 27 разів. Щоправда, повноцінна пряність все одно корисніша з точки зору впливу на запальні і автоімунні захворювання. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |