додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Медики продемонстрували ефективність універсального засобу від астми та екземи

Учені представили новий препарат для ін'єкцій – "Дупілумаб".
Введення здійснюється один раз щотижня пацієнтам з важкою астмою й екземою. Ця ін'єкція може змінити життя людей, які не реагують на стандартну терапію, пише The Daily Mail. Таких серед астматиків і людей з екземою налічується приблизно 20%. У принципі, ін'єкції допоможуть всім алергетикам, включаючи людей з харчовою алергією.
Як показало дослідження, кількість астматичних нападів за допомогою ін'єкції вдалося скоротити до 87%, а у 9 з 10 пацієнтів з екземою стан значно покращився. На відміну від протизапальних стероїдів, ін'єкції не викликають набирання ваги і проблеми з кістковою системою. Що не можна сказати про оральні засоби проти екземи, які загрожують нирковою недостатністю і гіпертонією.
Про зв'язок алергії і астми відомо давно. 50-70% дітей з важкою алергічною реакцією на шкірі мають астму. У людей, які не реагують на стандартні ліки, у тілі підвищено рівень імунних клітин, еозинофілів. Саме на пацієнтах із еозон-залежної астмою протестували ін'єкції.
"Дупілумаб" належить до моноклональних антитіл, які не дають функціонувати окремих елементах імунної системи. Їх вже успішно використовують при лікуванні артриту і раку. Було доведено, що приблизно 90% пацієнтів реагують на "Дупілумаб". А мінімальне зменшення проявів симптомів екземи становило 50% всього через два місяці ін'єкцій. Сверблячка зникала з першого тижня.
0 801
25-06-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги