додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ризик розвитку залежностей визначає, як вас виховали батьки

Манера виховання безпосередньо впливає на те, чи буде дитина палити, вживати наркотики і алкоголь.
На думку фахівців, найкраще, коли батьки встановлюють чіткі та розумні у власній поведінці. Однак сувора дисципліна настільки ж небезпечна, як і відсутність контролю, пише The Health Site.
Експерт Амадор Калафат вважає: діти з авторитарними батьками рідко проявляють любов. Водночас велика кількість любові також часто призводить до нездорових практик. Це показало дослідження, яке проводилося в шести європейських країнах за участю приблизно 8000 підлітків 11-19 років. У підлітків запитували, як їх виховують батьки.
Виявилося, різні схеми виховання працювали відмінним чином. Примітно: наркотична залежність не завжди стосується самих наркотиків. Сюди входять також рецептурні препарати, алкоголь, цигарки. З елементом, що викликає залежність, людина контактує постійно, і незабаром стає настільки залежною, що вже не може без нього.
Внаслідок прийому наркотиків людина страждає від галюцинацій, втрати самоконтролю, пам'яті, депресії, непомірного апетиту, пошкоджень життєво важливих органів. У неї починають гнити зуби, а в перспективі може розвинутися рак. Як правило, люди з наркотичною залежністю хотіли б від неї позбутися, але самостійно зробити це не можуть. Згідно з дослідженнями, мозок залежних людей працює особливим чином, реагуючи по-іншому на елементи, що викликають залежність. Залежність – набута риса.
0 663
21-06-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Солодке та смачне печиво до чаю – це, як теплі і приємні спогади з дитинства
Всі рецепти ...
• Теги