додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Психологи пояснили, як харчуватися правильно, не зриваючись

Емілі Габрінскі з Вищої школи бізнесу Стенфордського університету показала, як формується харчова пам'ять і як вона впливає на харчову поведінку.
Виявилося, останній шматочок, який ми відкушуємо від продукту, допомагає сформуватися тривалим спогадами про їжу і визначає те, чи захоче людина цей продукт пізніше, пише Free Malaysia Today.
Спеціаліст залучила до роботи 134 добровольців. Їх попросили вибрати улюблений смак крекерів з трьох представлених. При цьому давали різні порції улюбленого продукту. Якщо людина з'їдала найбільшу порцію (15 крекерів), то вона отримувала менше задоволення, ніж група, яка з'їдала по 3 крекери. І ця група раніше починала просити про подарунок у вигляді упаковки вподобаних крекерів.
При цьому було встановлено: слова-нагадування можуть оживити спогади. Про це свідчить експеримент, під час якого добровольців попросили випити склянку соку. При цьому їм нагадали, наскільки приємний перший ковток. І внаслідок цього вони раніше починали вимагати в подарунок упаковку соку. Можливо, відсутність слів-нагадувань і активне споживання корисних продуктів у великих обсягах дозволить довше залишатися ситим у психологічному плані.
0 817
21-06-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...