додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Цукор із кокосової пальми виявився не набагато кориснішим, ніж рафінований

Кокосовий цукор, який нагадує коричневий, набирає популярність як більш корисна альтернатива звичайному білому.
Цей цукор отримують із соку квітів кокосової пальми, розповідає The Globe and Mail. На 79% кокосовий цукор складається із сахарози. Решта припадає на окремі молекули глюкози і фруктози. З точки зору калорійності і вмісту вуглеводів, білий цукор і кокосовий не відрізняються – 16 калорій і 4 грами вуглеводів на чайну ложку.
Вважається, що в кокосовому цукрі багато корисних мінеральних речовин, особливо калію. У 100 грамах кокосового цукру – 1030 міліграмів калію (майже чверть денної норми). За даними Філіппінського дослідного інституту харчування та дієтології, у кокосового цукру знижений глікемічний індекс (35 проти 60-65, властивого білому цукру). Знижено глікемічний індекс також у меду і сиропу агави.
Якщо індекс дорівнює 55 і нижче, то він вважається низьким, а індекс вище 70 вважається високим. У цілому, з точки зору поживності кокосовий і білий цукор особливо не відрізняються. Обидва ці типи цукру не варто споживати у великих кількостях. Інакше на людину чекає підвищення рівня тригліцеридів у крові, калорійності раціону, зниження рівня ліпопротеїнів низької щільності ("корисного холестерину").
0 2 762
20-06-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги