додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Елемент, який продовжує тривалість життя, викликає рак

Довжина тіломірів, кінцевих ділянок хромосом, може бути пов'язана з ризиком раку мозку.
Такий висновок зробив Університет Каліфорнії. Як передає "Ремедиум", вчені визначили роль двох основних генетичних варіантів, що відповідають за подовження тіломіра, у розвитку раку. Йдеться про гени TERT і TERC. Вони зустрічаються у 51% і 72% людей відповідно.
Учені проаналізували дані 40 000 осіб. Виявилося, у людей з укороченими тіломірами частіше були серцево-судинні патології. А ось при довгих тіломірах підвищувався ризик гліоми. Відомо, що довгі тіломіри збільшують тривалість життя і зменшують вірогідність появи вікових патологій. Секрет криється в довгожительстві окремих клітин. Але, як не дивно, це властиво і раковим клітинам. При кожному поділу клітини тіломір скорочуються.
Довжина тіломіра визначає тривалість життя клітини. Гени TERT і TERC відповідають за синтез тіломераза-ферменту, який подовжує тіломіри. Високу активність тіломераза демонструє в статевих клітинах і в ембріональних. У дорослих людей активність тіломерази різниться. Щодо генів, то, можливо, вони важливі і з точки зору розвитку раку легенів, простати, грудей, лейкемії і товстої кишки.
0 1 029
20-06-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги