додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Мити сире м’ясо небезпечно для здоров’я

Експерти закликають відмовитися від практики миття сирої курятини до термічної обробки.
Це дозволить уникнути отруєння, відзначає The Telegraph. Під час миття можуть поширитися по кухні небезпечні бактерії, які містилися на поверхні курятини. Зокрема це стосується бактерій Campylobacter.
Вони викликають біль, блювоту, діарею. В окремих випадках патоген загрожує летальним наслідком. І ці бактерії легко поширюються з краплями води, переходячи на руки, робочі поверхні, серветки, посуд. Після контакту з сирим м'ясом обов'язково потрібно мити руки. Саме ж м'ясо слід ретельно готувати.
В організм Campylobacter потрапляє через рот із зараженою їжею або водою. Патогени швидко колонізують верхні відділи тонкої кишки, оскільки дія жовчі їм не страшна. Вони легко проникають через мембрану епітеліальних клітин і міжклітинні простори. Перебуваючи в кишечнику, бактерії починають виробляти ентеротоксин, що викликає запалення, набряк і гіперплазію слизової оболонки. Можлива поява великих виразок.
В особливій небезпеці перебувають діти, літні особи, люди з ослабленим імунітетом і пацієнти, які приймають низку препаратів. У них бактерія може поширитися, перебравшись з кишечника в інші органи. При розвитку сепсису в мозку, серці, м'язах, нирках, кишечнику з'являються мікроабсцеси. Страждає центральна нервова система, легені, печінка, при вагітності – плід.
0 1 097
19-06-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...