додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Система BodyBeat розповість про хвороби за звуками тіла

Тіло людини переповнене звуками.
Вони виникають при пережовуванні їжі, диханні, битті серця. За цим звукам можна точно сказати про стан здоров'я, зазначає New Scientist. І ці звуки досліджує прилад BodyBeat. Його створив Таухідур Рахман з Університету Корнелла.
В основі – мікрофон, прикріплений до шиї, щелепи або за вухом. Він фіксує те, що відбувається по вібраціям, що поширюється по шкірі і по кістках. По бездротовому каналу звуки передаються на смартфон, де їх записує й аналізує додаток. Воно може сказати, чи нормально б'ється серце. Система оцінює і стан легенів. А за допомогою GPS-модуля є можливість відстежити розвиток і поширення інфекційних хвороб.
Нині вчений працює над зменшеною версією системи. Якщо поєднувати її з Google Glass, то з'явиться можливість контролювати харчування. BodyBeat скаже, коли людина їсть, окуляри сфотографують їжу і відішлють її зображення для системного аналізу. Також можна досліджувати звуки в ділянці живота, щоб зрозуміти, як організм реагує на продукти.
В Університеті Вірджинії працюють над аналогічною системою. Але вона націлена насамперед на астматиків. Відгук виходить автоматично, оперативно сигналізуючи людині про настання критичного стану.
0 747
18-06-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...