додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Хворих африканців лікуватимуть бананами

Здоров'я і життя мільйонів африканців рятуватимуть за допомогою генетично модифікованих бананів. Збагачені поживними речовинами фрукти нині проходять клінічні випробування на людях.
Австралійські вчені придумали генетично модифікований банан, збагачений альфа- і бетакаротином, які в організмі людини перетворюються на корисний вітамін А. Очікується, що плантації подібних бананів з'являться в Уганді вже до 2020 року. Нині ці фрукти відправлені в США, де ними годуватимуть групу добровольців протягом шести тижнів.
По закінченні цього терміну вчені перевірять рівень вітаміну А у добровольців. І якщо розробка Університету технологій Квінсленда виявиться тим самим харчовим інструментом, який здатний позитивно вплинути на здоров'я людини, то нові банани почнуть вирощувати вже в промислових масштабах. У значної кількості африканців відзначається дефіцит життєво важливих вітамінів, що позначається на їхньому здоров'я і тривалості життя.
Тим часом сирі і смажені банани є досить поширеними продуктами харчування у багатьох африканських країнах. Але в звичайних бананах не дуже високий рівень корисних поживних речовин, і особливо вітаміну А. За оцінками експертів, до 650-700 000 дітей у всьому світі помирають через нестачу цього вітаміну, а ще приблизно 300 тисяч втрачають зір.
Зовні ГМО банан виглядає абсолютно звичайним, але всередині він помаранчевий. Проте вчені вважають, що африканців цей колір не злякає, оскільки на смак фрукт майже не відрізняється від традиційного банана.
0 943
17-06-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги