додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Велика кількість родимок збільшує ризик розвитку раку грудей

Жінки, які мають від 15 і більше родимок на одній руці, більше за інших ризикують зіткнутися з раком грудей. До такого висновку дійшли вчені з Університету Індіани.
Група американських вчених на чолі з доктором Джайлі Ханом проаналізувала записи про здоров'я 74523 американських медсестер і 89902 французьких вчительок. Виявилося, що ризик розвитку раку грудей у них зростав із збільшенням кількості родимок на шкірі. Так, якщо у якоїсь жінки на руці було 15 і більше родимок, то небезпека зіштовхнутися з пухлиною молочної залози підвищувалася на цілих 35%.
Висновки цього дослідження здаються несподіваними, оскільки наука десятиліттями пов'язувала велику кількість родимок з ризиком раку шкіри, але не грудей. Проте спостереження показали, що з усієї групи жінок у 11,4%, що мали більше 15 родимок на руках, розвинулися саме пухлини молочної залози. Серед тих, хто не володів такою кількістю родимок, з раком грудей зіткнулися лише 8,5%.
На думку авторів дослідження, цей зв'язок пояснюється роллю статевих гормонів. У групі жінок, що знаходяться в постклімактеричному періоді, що мали від 6 і більше родимок на одній руці, відзначався більш високий рівень гормонів естрогену і тестостерону в крові, ніж у тих жінок, хто взагалі не мав родимок. Це істотне спостереження, оскільки деякі різновиди пухлин грудей підживлюються саме статевими гормонами. Саме тому у жінок, чий гормональний рівень підвищений, спостерігається більш високий ризик розвитку раку.
Щоправда, хоча кількість родимок і може свідчити про ризик пухлин, не зовсім зрозуміло, як цей зв'язок можна використовувати на практиці.
0 1 309
16-06-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги