додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Жінки ненавидять свої пори на обличчі більше, ніж зморшки

Майже половина жінок відчуває занепокоєння з приводу розміру шкірних пор. Деякі психологи і дерматологи навіть називають це порексією за аналогією з анорексією. І це назва виправдана, адже кожна третя жінка ненавидить свої "невдалі" пори значно сильніше, ніж вікові зморшки.
Американські соціологи опитали кілька тисяч жінок за замовленням одного великого косметологічного бренду і дізналися, що майже 50% з них вважають свої шкірні пори занадто великими. Ці жінки підуть на значні жертви, аби можна було зменшити розмір пор. Так, 23% заради цього готові цілий рік не вживати алкогольні напої, 17% відмовляться від соціальних сайтів, а 11% навіть перестануть голити ноги.
28% опитаних або майже кожна третя ненавидять свої "невдалі" пори на шкірі більше, ніж вікові зморшки. Порексія стає таким масовим явищем, що нею вже починають цікавитися не тільки дерматологи, а й психологи. Вони з'ясували, що ця одержимість власними порами виникає в досить молодому віці.
21% учасниць опитування помітили розмір шкірних пор у віці від 15 до 20, а кожна десята відчуває через них такий розлад, що навіть відмовляється робити СЕЛФІ. 19% все-таки роблять ці знімки, але користуються при цьому спеціальними комп'ютерними програмами. Багато хто мріє звернутися до послуг клінік краси, де успішно застосовуються лазерні методики, що зменшують розмір пор назавжди. Косметичні продукти, що містять вітамін А, здатні досягти цього ж ефекту, але на недовгий термін.
На тілі середньостатистичної людини приблизно 5 млн шкірних пор, і 20 000 знаходиться на обличчі. 13% учасниць опитування думають про розмір пор 7 і більше разів на тиждень.
0 1 013
16-06-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги