додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

15-річна дівчина залишилася без волосся на тілі через алопецію

У 15 років вона повністю позбулася всього волосся на голові через алопецію.
Для більшості її ровесниць це стало б особистою трагедією, але ця дівчина знаходить в собі сили посміхатися і радіти життю.
Англійка Джоелль Амері помітила, що волосся почало випадати у неї з голови жмутами, коли їй було лише 8. Через кілька років дівчинка повністю втратила волосяний покрив на голові і по всьому тілу. Лікарі поставили Джоелль діагноз універсальна алопеція, що є найбільш важкою формою цього розладу.
Алопеція - це чисто косметичний дефект, і він ніяк не відбивається на фізичному здоров'ї людини. А ось на психічному відбивається досить сильно. Джоелль вже звикла до насмішок однолітків і співчуваючих поглядів дорослих, які вперто приймають дівчину за жертву раку. Але вона не дозволяє поганому настрою і облисінню позбавляти себе радощів життя.
Більше того, дівчина сміливо демонструє позбавлену волосся голову, тому що бере участь в кампанії по залученню уваги до теми алопеції. За словами експертів, дедалі більша кількість людей стають жертвами цього розладу, але суспільство воліє ігнорувати цю проблему. Джоелль вже стала інтернет-сенсацією, коли випустила музичне відео, переглянуте 200000 разів на YouTube.
Вона сміливо говорить про ті знущання, яким піддавалася в житті, і про те, як важливо коректно ставиться до жертв алопеції. Адже тільки завдяки толерантності суспільства вони зможуть відчути себе такими ж нормальними людьми, як і всі інші.
0 1 261
16-06-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...