додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Лікопин, який міститься в томатах, знижує ризик раку нирок у жінок

Учені в черговий раз пильно вивчили корисні властивості томатів.
Відомо, що томати – одні з найкращих продуктів рослинного походження. Учені і дієтологи радять додавати їх у салати та інші страви. У рамках цього дослідження вдалося з’ясувати, що лікопин, який міститься в томатах, знижує ризик раку нирок у жінок на 45%. Дані надало видання The Health Site. Крім лікопину, у томатах міститься велика кількість антиоксидантів, який має протизапальну дію і зберігають клітини цілими. За результатами останніх досліджень, томати рятують від хвороб серцево-судинної системи, а їхній набір вітамінів перешкоджає утворенню холестеринових бляшок.
Дієтологи теж не обходять томати своєю увагою. Цей продукт має мінімальну калорійність: в 100 г томатів міститься лише 18 калорій. Зате в томатах багато клітковини, яка налагоджує травлення, а вітамін А зміцнює зір.
0 1 011
13-06-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...