|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниДоповнення щоденного раціону горіхами, особливо мигдалем і фісташками, здатне запобігти розвитку інсулінонезалежного цукрового діабету (тип ІІ) у людей, які мають небезпеку його розвитку. Такого висновку дійшли фахівці Університету Ровіра і Вірхілій (Іспанія) та Університету Пердью (США). Дослідження іспанських учених продемонструвало, що додавання в раціон пацієнтів з високою ймовірністю виникнення діабету (що мають ожиріння або надмірну масу тіла) фісташок справляє позитивний вплив на чутливість рецепторів клітин до інсуліну, а також на концентрації інсуліну та глюкози у крові. Крім того, важливим є той факт, що через чотири місяці щоденного вживання фісташок (57 г) у учасників досвіду не збільшилася маса тіла. Американські вчені встановили, що учасники дослідження, які одержували 43 г мигдалю щодня, мали нижчий постпрандіальний рівень глюкози. Крім цього, пацієнти відчували велику ситість, ніж контрольна група, а за час проведення досвіду не додали у вазі. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|