|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниДжерелом кишкового грипу або норовірусної інфекції найчастіше стають місця громадського харчування. До таких результатів прийшли епідеміологи в рамках свого дослідження. За 2009-2012 роки в одній тільки Америці зафіксовано більше тисячі спалахів інфекції, джерелом якої стали заражені продукти харчування. Всього від кишкового грипу постраждали більше 21 тисяч осіб. У 64% випадків спалах кишкової інфекції реєструвалася в ресторанах, в 17% - у банкетних залах. Найрідше норовірусну інфекцію виявляли в домашній їжі (4%), у дитячих садках і школах (1%). Більшість випадків (70%) пов'язана з працівниками системи громадського харчування, які торкалися до їжі голими руками. Норовірус легко поширюється і викликає харчову токсичну інфекцію. Симптоми стандартні - блювання і діарея, що призводить до зневоднення та інтоксикації організму. Вірус найчастіше виявляється на овочах, фруктах, молюсках. При підозрі на кишкову інфекцію варто звернутися до лікаря. При важких формах можливий розвиток серйозних ускладнень з боку всіх систем організму. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |