додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ресторани дедалі частіше стають джерелами кишкових інфекцій

Джерелом кишкового грипу або норовірусної інфекції найчастіше стають місця громадського харчування.
До таких результатів прийшли епідеміологи в рамках свого дослідження. За 2009-2012 роки в одній тільки Америці зафіксовано більше тисячі спалахів інфекції, джерелом якої стали заражені продукти харчування. Всього від кишкового грипу постраждали більше 21 тисяч осіб. У 64% випадків спалах кишкової інфекції реєструвалася в ресторанах, в 17% - у банкетних залах. Найрідше норовірусну інфекцію виявляли в домашній їжі (4%), у дитячих садках і школах (1%). Більшість випадків (70%) пов'язана з працівниками системи громадського харчування, які торкалися до їжі голими руками.
Норовірус легко поширюється і викликає харчову токсичну інфекцію. Симптоми стандартні - блювання і діарея, що призводить до зневоднення та інтоксикації організму. Вірус найчастіше виявляється на овочах, фруктах, молюсках. При підозрі на кишкову інфекцію варто звернутися до лікаря. При важких формах можливий розвиток серйозних ускладнень з боку всіх систем організму.
0 744
11-06-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...