додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ресторани дедалі частіше стають джерелами кишкових інфекцій

Джерелом кишкового грипу або норовірусної інфекції найчастіше стають місця громадського харчування.
До таких результатів прийшли епідеміологи в рамках свого дослідження. За 2009-2012 роки в одній тільки Америці зафіксовано більше тисячі спалахів інфекції, джерелом якої стали заражені продукти харчування. Всього від кишкового грипу постраждали більше 21 тисяч осіб. У 64% випадків спалах кишкової інфекції реєструвалася в ресторанах, в 17% - у банкетних залах. Найрідше норовірусну інфекцію виявляли в домашній їжі (4%), у дитячих садках і школах (1%). Більшість випадків (70%) пов'язана з працівниками системи громадського харчування, які торкалися до їжі голими руками.
Норовірус легко поширюється і викликає харчову токсичну інфекцію. Симптоми стандартні - блювання і діарея, що призводить до зневоднення та інтоксикації організму. Вірус найчастіше виявляється на овочах, фруктах, молюсках. При підозрі на кишкову інфекцію варто звернутися до лікаря. При важких формах можливий розвиток серйозних ускладнень з боку всіх систем організму.
0 886
11-06-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...