додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Нетрадиційна сексуальна орієнтація пов’язана з особливостями роботи генів

У 90-х роках вчені зробили припущення про наявність у людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією "гомосексуального гена".
Відкриття потрясло громадськість. Американський дослідник Дін Хеймер в 1993 році опублікував результати наукового вишукування, що продовжує вивчення цієї теми, пише The Daily Mail. Якщо в сімейному генеалогічному дереві зазначалося кілька чоловіків з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, то, в їхньому геномі часто виявлявся єдиний ген на X-хромосомі. Пари братів також мали спільну частину на кінці X-хромосоми. Саме цей ген відповідає за гомосексуальні схильності, припустив учений. Гени-антагоністи проявляють свою активність тільки у певної статі.
У рамках цього дослідження вчені знайшли ще три гени, пов'язані з іншими хромосомами. Серед них є ген на восьмій хромосомі. Вчених нині хвилює не стільки наявність генів, скільки їхня поширеність, яка досягає 11% в популяції. Швидше за все, на формування сексуальної орієнтації впливають не тільки гени, але й соціальне оточення, вважають італійські дослідники.
0 1 015
11-06-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги