додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вчені розкрили всі корисні властивості кавуна

Яке літо без соковитих і солодких кавунів? Вчені вважають, що ця ягода не тільки смачна, а й корисна.
У кавуні міститься велика кількість цитруліну, який в організмі людини перетворюється на аргінін. Ця сполука перешкоджає відкладенню жиру. Цитрулін прискорює процес відновлення шкірних покривів при травмах. Вся річ у зв'язку цитруліну і лейкоцитів, які під дією речовини швидше досягають місця ушкодження.
У кавуні міститься вітамін A, який дуже важливий для очей. Він захищає очі від курячої сліпоти і макулярної дегенерації. Крім того, він зміцнює кістки, зуби, надає шкірі еластичність. Органічні сполуки покращують роботу серця, не дають накопичуватися шкідливому холестерину в крові. Кавун на 99% складаються з рідини, тому вчені радять їх як чудовий спосіб угамування спраги. З обережністю до кавунів варто ставитися людям із захворюваннями нирок і серйозною патологією серцево-судинної системи.
0 1 138
10-06-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...