додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Любителям «трави» загрожує стійке безсоння у зрілому віці

Результати нового дослідження наслідків куріння коноплі у черговий раз підтверджують той факт, що "трава" аж ніяк не безневинна, як вважає багато хто. Вчені виявили, що марихуана має віддалений ефект і може викликати порушення сну.
Не так давно американські дослідники повідомляли, що вживання марихуани в юнацькому і тим більше підлітковому віці призводить до стійкого зниження інтелекту.
А про інший, раніше невідомий вплив "трави" на діяльність головного мозку попереджають вчені з університету штату Пенсільванія в місті Філадельфія (University of Pennsylvania in Philadelphia).
Автори дослідження опитали 1811 американців у віці від 20 до 59 років, які або регулярно вживали марихуану в минулому, або продовжували вживати її на момент проведення опитування.
Учасники повідомляли, в якому віці вперше почали курити коноплю, протягом якого часу і як часто вживали марихуану, і чи вживають її в даний час.
Учені повідомляють, що виявили зв'язок між віком початку вживання цього рослинного наркотику і ризиком розвитку стійких порушень сну.
У даному випадку під подібними порушеннями малися на увазі такі проблеми з засинанням, тривалістю сну і його якістю, які спостерігалися протягом не менше 15 діб протягом кожного місяця.
Було встановлено, що у любителів "трави", які пристрастилися до цього наркотику у віці до 15 років, ризик розвитку безсоння був удвічі вищий порівняно з тими учасниками дослідження, які почали палити коноплю в більш старшому віці.
Однак найбільш важливим моментом було те, що у тих, хто почав вживати марихуану в підлітковому віці, проблеми зі сном спостерігалися і через багато років, після того як вони розлучилися з цією звичкою.
0 1 647
7-06-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги