додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Правильне харчування матері під час вагітності – запорука здоров’я малюка на все життя

Практично одночасно були опубліковані дві наукові роботи, які дозволяють по-новому поглянути на роль харчування майбутньої матері для нормального перебігу вагітності. Як з'ясувалося, велике значення має і харчування жінки до зачаття.
В даний час число передчасних пологів становить приблизно 10%. Це означає, що кожна десята дитина на планеті народжується вкрай ослабленою - і це може позначатися на стані її здоров'я протягом усього життя.
Як встановили вчені з Австралії, одним з факторів, що впливають на ризик передчасних пологів, є особливості харчування жінки - причому не тільки протягом періоду вагітності, а й за кілька місяців до зачаття.
Дослідники з університету австралійського міста Аделаїда (University of Adelaide) опитали 300 майбутніх матерів про особливості їхнього раціону харчування протягом 12 місяців, які передували настанню вагітності.
Подальше спостереження за учасницями дослідження показало, що у тих з них, які в період, що передував зачаттю, регулярно вживали в їжу пісне м'ясо, курятину, рибу, а також овочі, фрукти та продукти з цільного зерна (хліб), ризик передчасних пологів був в кілька разів нижчий порівняно з тими, які споживали готові продукти харчування, фастфуд, а також вживали багато солодощів.
А автори іншого дослідження - вчені з Швеції, Норвегії та Ісландії аналізували відомості про харчування 66 тисяч мешканок Норвегії.
Вони також виявили, що найвищий ризик передчасних пологів був у любительок калорійної їжі, в якій переважали продукти з високим вмістом насичених жирів і цукру.
При цьому зв'язок між особливостями раціону і ризиком передчасних пологів був максимально вираженим у первістків жінок.
0 1 150
6-06-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...