додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Правильне харчування матері під час вагітності – запорука здоров’я малюка на все життя

Практично одночасно були опубліковані дві наукові роботи, які дозволяють по-новому поглянути на роль харчування майбутньої матері для нормального перебігу вагітності. Як з'ясувалося, велике значення має і харчування жінки до зачаття.
В даний час число передчасних пологів становить приблизно 10%. Це означає, що кожна десята дитина на планеті народжується вкрай ослабленою - і це може позначатися на стані її здоров'я протягом усього життя.
Як встановили вчені з Австралії, одним з факторів, що впливають на ризик передчасних пологів, є особливості харчування жінки - причому не тільки протягом періоду вагітності, а й за кілька місяців до зачаття.
Дослідники з університету австралійського міста Аделаїда (University of Adelaide) опитали 300 майбутніх матерів про особливості їхнього раціону харчування протягом 12 місяців, які передували настанню вагітності.
Подальше спостереження за учасницями дослідження показало, що у тих з них, які в період, що передував зачаттю, регулярно вживали в їжу пісне м'ясо, курятину, рибу, а також овочі, фрукти та продукти з цільного зерна (хліб), ризик передчасних пологів був в кілька разів нижчий порівняно з тими, які споживали готові продукти харчування, фастфуд, а також вживали багато солодощів.
А автори іншого дослідження - вчені з Швеції, Норвегії та Ісландії аналізували відомості про харчування 66 тисяч мешканок Норвегії.
Вони також виявили, що найвищий ризик передчасних пологів був у любительок калорійної їжі, в якій переважали продукти з високим вмістом насичених жирів і цукру.
При цьому зв'язок між особливостями раціону і ризиком передчасних пологів був максимально вираженим у первістків жінок.
0 1 217
6-06-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...