додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Омолоджувальні вітаміни небезпечні

Дослідження, проведене за участю понад 77 000 осіб, показало, що підвищене вживання вітаміну Е може збільшити ризик захворювання на рак легенів на 28%.
Фахівці з американського міста Сіетл протягом 25 років проводили обстеження 77126 чоловіків і жінок у віці 50-76 років. Під час дослідження було встановлено зв’язок між раком легенів, палінням, спадковістю, віком і раціоном харчування.
У результаті були зроблені наступні висновки: у здорових людей, які не палять, але споживають 100 міліграм вітаміну Е щодня протягом 10 років, ризик розвитку раку збільшився на 7%. У тих, хто споживав 400 міліграм вітаміну на день, цей ризик зріс до 28%.
Для довідки: в одній таблетці мультивітамінів міститься від 100 до 300 міліграмів вітаміну Е.
Це вже не перше дослідження, у результаті якого встановлюється зв'язок між споживанням вітамінів і ризиком розвитку раку легенів. Раніше було доведено, що вітамін А збільшує кількість випадків захворювання на рак на 18%.
Кілька років тому ця ж команда вчених дійшла до висновку, що деякі вітаміни, наприклад, С і D, знижують можливість захворювання раком.
За статистикою тільки в одній Британії рак легенів щорічно забирає життя 33 000 осіб. Лише 5% пацієнтів проживає більше 5 років після встановлення діагнозу, решта помирає раніше.
0 879
5-06-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Блогерка Оля Борачкова поділилася рецептом смачної лимонної паски

Всі рецепти ...
• Теги