|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниДослідження, проведене за участю понад 77 000 осіб, показало, що підвищене вживання вітаміну Е може збільшити ризик захворювання на рак легенів на 28%. Фахівці з американського міста Сіетл протягом 25 років проводили обстеження 77126 чоловіків і жінок у віці 50-76 років. Під час дослідження було встановлено зв’язок між раком легенів, палінням, спадковістю, віком і раціоном харчування. У результаті були зроблені наступні висновки: у здорових людей, які не палять, але споживають 100 міліграм вітаміну Е щодня протягом 10 років, ризик розвитку раку збільшився на 7%. У тих, хто споживав 400 міліграм вітаміну на день, цей ризик зріс до 28%. Для довідки: в одній таблетці мультивітамінів міститься від 100 до 300 міліграмів вітаміну Е. Це вже не перше дослідження, у результаті якого встановлюється зв'язок між споживанням вітамінів і ризиком розвитку раку легенів. Раніше було доведено, що вітамін А збільшує кількість випадків захворювання на рак на 18%. Кілька років тому ця ж команда вчених дійшла до висновку, що деякі вітаміни, наприклад, С і D, знижують можливість захворювання раком. За статистикою тільки в одній Британії рак легенів щорічно забирає життя 33 000 осіб. Лише 5% пацієнтів проживає більше 5 років після встановлення діагнозу, решта помирає раніше. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|