додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Ожиріння розвивається через зниження чутливості смакових рецепторів

Наукова група з Дикінського Університету з’ясувала, чому деякі люди схильні до переїдання.
Кожна людина має свій рівень чутливості смакових рецепторів. Недостатня чутливість не дозволяє розпізнавати жир у продуктах, що стає причиною споживання великих обсягів їжі й ожиріння, пише The Daily Mail. Учені досліджували чутливість до смаку жиру в добровольців. Люди протягом чотирьох днів отримували один зі сніданку (білковий, вуглеводний, жирний). В обід можна було їсти все, що забажаєш – накритий шведський стіл чекав добровольців. Протягом усіх чотирьох днів учені враховували дані про ступінь ситості, обсяги поглинених калорій.
Виявилося, що люди з недостатньою активністю рецепторів, відповідальних за сприйняття жиру в їжі, споживали більше калорій, а в раціоні переважали смажені продукти. Учені припускають, що в цілої групи з ожирінням є таке відхилення апарату, яке відповідає за відчуття смаку. Відзначимо, крім жирного, людина може розпізнавати солоні, гіркі, кислі, солодкі, білкові продукти.
0 506
30-05-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти