додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ожиріння розвивається через зниження чутливості смакових рецепторів

Наукова група з Дикінського Університету з’ясувала, чому деякі люди схильні до переїдання.
Кожна людина має свій рівень чутливості смакових рецепторів. Недостатня чутливість не дозволяє розпізнавати жир у продуктах, що стає причиною споживання великих обсягів їжі й ожиріння, пише The Daily Mail. Учені досліджували чутливість до смаку жиру в добровольців. Люди протягом чотирьох днів отримували один зі сніданку (білковий, вуглеводний, жирний). В обід можна було їсти все, що забажаєш – накритий шведський стіл чекав добровольців. Протягом усіх чотирьох днів учені враховували дані про ступінь ситості, обсяги поглинених калорій.
Виявилося, що люди з недостатньою активністю рецепторів, відповідальних за сприйняття жиру в їжі, споживали більше калорій, а в раціоні переважали смажені продукти. Учені припускають, що в цілої групи з ожирінням є таке відхилення апарату, яке відповідає за відчуття смаку. Відзначимо, крім жирного, людина може розпізнавати солоні, гіркі, кислі, солодкі, білкові продукти.
0 973
30-05-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...