додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як не отруїтися влітку

Це пов'язано з високою температурою повітря, виїздами на природу, використанням більшої кількості продуктів, які термічно не обробляються (фрукти, овочі, зелень).
Неправильне зберігання продуктів і страв, порушення технології приготування та правил гігієни призводять до харчових отруєнь та інфекційних захворювань, які передаються з їжею.
Інфекціоністи дали рекомендації, як уникнути харчових отруєнь в спекотний період. Зокрема готову їжу можна купувати тільки в місцях, де належно організовано її виробництво, зберігання і реалізація. Враховуйте термін придатності.
Пам'ятайте, що страви з м'яса, кондитерські вироби з кремом зберігаються при температурі +2... +6 °С обмежений час. Залишки страв на наступний день потрібно піддавати повторній термічній обробці.
Правильно розміщуйте продукти в холодильнику: готові страви і майже готові напівфабрикати – на верхніх полицях, сирі продукти – на нижніх. Не беріть в поїздку продукти, які швидко псуються.
Якщо ви відчуваєте симптоми харчового отруєння, не можна готувати їжу для сім'ї та гостей, а потрібно якомога раніше звернутися по медичну допомогу.
0 828
28-05-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...