додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Контроль смакових рецепторів збільшує тривалість життя

Вчені довели, що ці рецептори роблять свій внесок у загальну тривалість життя людини, пише The Times of India. Дані були встановлені під час експерименту із плодовими мушками. Якщо відключити смакові рецептори, то можливий контроль тривалості життя комах. Вчені підтвердили припущення: гіркі продукти знижують тривалість життя, а солодкі збільшують цей показник. Дуже важливий показник – розпізнавання смаку води. Якщо мушка не могла розпізнати цей смак, вона жила на 43% довше, ніж зазвичай.
Дані, отримані в рамках дослідження, доводять вплив сенсорного сприйняття на здоров’я, розповідає Скотт Плетчер з Університету Мічигану. Втрата смаку провокує перебудову організму. Тіло починає адаптуватися до відчуття браку інформації й життєво важливих речовин. У підсумку змінюється вибір продуктів харчування й поведінка організму.
0 895
24-05-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...