додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Цільнозерновий хліб знижує цукор у крові

Незважаючи на велику кількістю вуглеводів, його споживання знижує рівень цукру в крові й ризик розвитку цукрового діабету другого типу, пише Xinhua. Уся справа у великій кількості клітковини в житньому й пшеничному хлібі з висівками. Клітковина належить до вуглеводів, які не перетравлюються, вона покращує процес травлення. У рамках дослідження вчені з’ясували, що цільнозерновий хліб покращував показники здоров'я не тільки в людей із розладами метаболізму, але й у здорових індивідів.
Відзначимо, це не перше дослідження, що доводить корисні властивості цільнозернового хліба. До цих пір учені не можуть встановити, як цей продукт зменшує ризик цукрового діабету. Одне відомо точно – клітковина діє на процес перетравлення в шлунку й кишечнику, формує мікрофлору. Можливо, у цьому й полягає корисність хліба.
0 1 200
23-05-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...