додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Продукти з низьким вмістом жиру провокують набирання ваги

У більшості випадків це звичайний цукор. За надлишку глюкози в організмі швидко утворюється жирова тканина, збільшується ризик розвитку цукрового діабету, хвороб серця й судин. Учені відзначають: навіть жири небезпечні не так сильно, як вуглеводи. Дані довели німецькі вчені майже 100 років тому. Інтерес до жирів почався в 50-х роках, коли лікарі вперше спробували скласти ідеальне співвідношення трьох поживних речовин. Відтоді норми змінюються. Зараз, наприклад, людина споживає на 25% більше вуглеводів, ніж 40-50 років тому.
Розглянемо ситуацію із заміною жирів вуглеводами. Знежирений соус для салату "Цезар" містить у своєму складі в 12 разів більше вуглеводів, ніж стандартний соус. Знежирений сир "Філадельфія" – удвічі більше цукру, ніж традиційна версія. У кафе "Старбакс" популярністю користується бананово-шоколадний кекс, який є справжньою вуглеводної бомбою. В одній порції кексу міститься 50 грамів цукру.
0 1 036
22-05-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...