
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
![]() |
|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниУ більшості випадків це звичайний цукор. За надлишку глюкози в організмі швидко утворюється жирова тканина, збільшується ризик розвитку цукрового діабету, хвороб серця й судин. Учені відзначають: навіть жири небезпечні не так сильно, як вуглеводи. Дані довели німецькі вчені майже 100 років тому. Інтерес до жирів почався в 50-х роках, коли лікарі вперше спробували скласти ідеальне співвідношення трьох поживних речовин. Відтоді норми змінюються. Зараз, наприклад, людина споживає на 25% більше вуглеводів, ніж 40-50 років тому. Розглянемо ситуацію із заміною жирів вуглеводами. Знежирений соус для салату "Цезар" містить у своєму складі в 12 разів більше вуглеводів, ніж стандартний соус. Знежирений сир "Філадельфія" – удвічі більше цукру, ніж традиційна версія. У кафе "Старбакс" популярністю користується бананово-шоколадний кекс, який є справжньою вуглеводної бомбою. В одній порції кексу міститься 50 грамів цукру. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
![]() Існують десерти, які не лише задовольнять смакові рецептори, а й подбають про ваше здоров’я
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з росією день ангела депутати долар діти здоров’я знаки зодіаку карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської пожежа поліція поради православний церковний календар ремонт смерть футбол євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |