додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Учені: нервові клітини відновлюються

Мозок людини розвивається протягом усього життя, а не тільки в дитячому та підлітковому віці, як вважалося раніше. Це стверджують учасники Всесвітнього конгресу психіатрів.
"Сучасна психіатрія виходить з того, що мозок може змінюватися, відновлюватися і розвиватися в дорослому віці і переважно під впливом емоційних чинників", – повідомила президент німецької академії психоаналізу Марія Аммон.
Раніше протягом тривалого часу наука стверджувала, що існує лише два періоди в житті людини, коли її мозок пластичний і активно розвивається. Найяскравіший – від народження до трьох років і підлітковий вік, а потім розвиток мозку зупиняється. Тепер ми знаємо, що це не так. Твердження, що нервові клітини не відновлюються, перейшло в розряд пережитків минулого", – стверджують фахівці.
Більше того – сьогодні можливість відновлення нервової тканини поширюється навіть на пацієнтів зі старечим недоумством, хоча і в мінімальному обсязі. Дослідження в області стовбурових клітин показують, що нервову тканину виростити набагато складніше, ніж інші види.
0 818
19-05-2014, 12:01

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...