додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

У клітковині знайшли сполуку, яка контролює голод

Один із продуктів її розпаду, потрапляючи в мозок, допомагає контролювати почуття голоду. Притому, концентрація "гормонів голоду" в шлунково-кишковому тракті може не змінюватися.
Експерти використовували сканер, який показує, що відбувається з ацетатом, найпоширенішою жирною кислотою, що виробляється в кишечнику, при розкладанні клітковини. Вважається, подібні жирні кислоти метаболізуються в печінці. Однак з'ясувалося, що ацетат потрапляє в мозок, де він осідає в гіпоталамусі – ділянці, що контролює голод.
Клітковина може стати універсальним засобом проти ожиріння. Перспективним буде створення препарату на основі ацетату або зміна самої клітковини з метою збільшення відсотка жирної кислоти, що вивільняється в кишечнику.
0 838
16-05-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...