додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

На гени дитини може вплинути харчування матері

Як виявилося, продукти можуть активувати і відключати певні гени у плода. У рамках дослідження вчені простежили за 84 вагітними жінками, які проживають в Гамбії. Особливістю цього регіону є сильна залежність раціону харчування від сезону.
Деякі жінка завагітніли під час дощового сезону, решта – під час посухи. Під час експерименту вчені заміряли рівень поживних речовин в організмі матерів, після народження вивчали ДНК дитини.
Вчені з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини встановили, що ДНК дітей змінювалася залежно від раціону харчування матері. Дані підтвердилися не лише в експерименті з мишами, але і з людьми. Відзначимо, в першому досвіді вчені довели: існує зв'язок між раціоном харчування мишей і кольором хутра мишенят. Існує припущення, що раціон харчування здатний активувати і відключати гени, модифікувати їх. Найбільш вивчений феномен – метилірування ДНК. У дітей, народжених в сезон дощів, метилірування було виражено значно сильніше, що було пов’язано з більш якісним харчуванням матері в період вагітності.
0 963
6-05-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...