додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Клітковина містить сполуки, які не дозволяють переїдати

Хоч клітковина і не перетравлюється, вона сприяє зростанню корисних бактерій у травному тракті. У рамках останнього дослідження вчені знайшли в клітковині речовину, яка не дозволяє людині переїдати. Дані вдалося науково підтвердити в рамках експерименту з мишами, повідомляє New Scientist, посилаючись на вишукування наукової групи з Імперського коледжу Лондона.
Автор дослідження Гарі Фрост спеціально годував мишей жирними продуктами. Однак група, яка отримувала разом із жирами клітковину, набирала вагу не так інтенсивно. Під час дослідження виявилося, що ацетат, продукт розпаду клітковини, діє в головному мозку і пригнічує апетит. Оскільки миші належать до розряду ссавців, дані, отримані в ході експерименту, можна спроектувати на організм людини. Таким чином клітковина допоможе людям, які страждають ожирінням і переїданням. Щоправда, кількість клітковини має бути по-справжньому великою. Тому вчені кинули свої сили на розробку концентрату із метаболітів клітковини. Про те, коли засіб потрапить на фармацевтичний ринок, поки що не повідомляється.
0 687
5-05-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...