додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Люди з хорошою освітою легше переносять травми головного мозку

Результати дослідження за участю 769 осіб опублікували журналісти видання Neurology. У якості піддослідних відібрали людей з черепно-мозковими травмами різного ступеня тяжкості: від середнього ступеня до найважчого. Всіх учасників розділили на групи за рівнем освіти. У першій групі виявилися люди без середньої освіти, в другій – із закінченою середньою і додатковими курсами, в третій – з вищою освітою (магістр або бакалавр). Саме спостереження велося протягом року. У ході спостережень вчені встановили, що головний мозок відновлюється швидше в людей з хорошою освітою. Причому ступінь тяжкості не робить впливу на репаративний процес.
У деяких випадках головний мозок людей з вищою освітою відновлювався в сім разів швидше, ніж у людей, які закінчили тільки школу, підкреслює автор дослідження, доктор Ерік Шнайдер. Надалі вчені планують встановити причинно-наслідковий зв'язок між двома факторами.
0 830
28-04-2014, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...