додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Компонент червоного вина перешкоджає старінню

Серія експериментів на лабораторних мишах, проведених під керівництвом професора Сінклера, показала, що головний компонент вина – ресвератрол таки впливає на клітини організму. Можна не сумніватися, що він може активізувати клітинні функції, роблячи організм більш стійким перед процесом старіння. Щоправда, у червоному вині рівень ресвератрола вкрай невисокий. У літрі напою міститься 2-12.6 мг ресвератрола, водночас як омолоджувальний ефект настає, якщо доза ресвератрола перевищує 250 мг.
Але фахівці шукають технології, які допоможуть отримувати ресвератрол з вина в такій кількості і в такому вигляді, які будуть "програмувати" організм людини на довголіття без необхідності споживати вино літрами. Інформація про користь помірного споживання червоного вина з'являється регулярно. Втім, періодично публікуються дослідження, що спростовують висновки про корисність цього алкогольного напою.
0 957
23-04-2014, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
• Теги