додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Водорості проти ураження суглобів

Варто відзначити, що в деяких різновидах морських водоростей міститься дуже багато йоду, з цієї причини лікарі та вчені вважають морські водорості, мабуть, найціннішим натуральним джерелом цього дуже важливого для здоров'я людини мікроелемента.
Нещодавно було проведено дослідження, яке організували фахівці одного з інститутів Сан-Дієго (Сполучені Штати Америки), під час якого стало відомо, що морські рослини, крім відомих корисних властивостей, володіють ще одним. А саме, морські водорості мають, а точніше виділяють дивовижні специфічні речовини, які здатні діяти, як справжній, дуже потужний протизапальний засіб.
За заявою вчених дослідників, ця виявлена здатність морських рослин в подальшому може знайти широке і успішне застосування для лікування запальних захворювань суглобів у людей. Наприклад, ці властивості можна застосовувати при такому захворюванні, як артрит.
Але слід зазначити, що не всі морські водорості володіють такими властивостями. Ще в 2008 році такий різновид морських рослин було виявлено океанологами. Саме з того року і почалися спеціальні дослідження даного, так сказати, нового виду водоростей, тому що вони містять дуже багато корисних речовин для людського здоров'я.
Виявлена вченими специфічна речовина в морських водоростях необхідна цим водним рослинам для того, щоб вибілювати корали. Саме тому морські водорості отримали таке дивне ім'я, як "руйнівники", з тієї причини, що в них містяться такі речовини, під впливом яких відбувається деяке руйнування морських коралів.
Це може здатися дивним, але, тим не менш, саме дані руйнівні властивості водоростей морських, які виявили зовсім недавно, здатні мати протизапальну дію в людському організмі.
Як було сказано в попередньому звіті авторів проведеного дослідження, ці властивості водоростей у подальшому, а, може, вже й зовсім скоро, можуть стати чудовою базою для того, щоб розробити нові, дуже дієві ліки від хвороб суглобів, у тому числі і від артриту.
Також у звіті було відзначено, що в перспективі вдасться розробити новий лікарський препарат на базі морських водоростей для лікування хворих на рак.
0 848
17-04-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги