додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Фітнес сильніший, ніж гени

Як вони стверджують, люди навіть із спадковою схильністю до гіпертонії можуть знизити на 42% проблеми з підвищеним тиском. Як відомо, люди, в сім'ї яких поколіннями гіпертонія розвивається сама по собі, тобто спадкова, можуть значно знизити ймовірність високого тиску у себе за допомогою підтримки гарної фізичної форми, регулярних фізичних вправ.
Проводячи дослідження, вчені організували спостереження за 6300 учасниками, вік яких від 20 до 80 років. Всі ці учасники перебували в хорошій спортивній фізичній формі. Практично у кожного учасника дослідження, а якщо бути точніше - у третини з них, в спадковості були гіпертоніки, у одних батьки страждали гіпертонією, у інших - бабусі чи дідусі.
Завдяки проведеному дослідженню стало відомо, що хороша фізична форма, фізична активність знижує можливість розвитку гіпертонії на цілих 34%, на відміну від тих, у кого є спадкова схильність, але вони не займаються активним способом життя.
Як заявили вчені, незалежно від спадкової схильності, шанси розвитку гіпертонії знижуються в середньому на 42% і все завдяки тільки фізичним вправам. Ті люди, які знаходяться не в дуже спортивній, можна сказати, в середній фізичній формі, страждають від високого тиску на 26% менше.
У людей, які через роботу або просто за течією життя і характером ведуть здебільшого сидячий спосіб життя, та і якщо у них ще є генна схильність до гіпертонії, можливість розвитку цієї недуги підвищується на 70%, на відміну від тих людей, які живуть активнішим життям, більше рухаються і час від часу займаються яким-небудь видом спорту.
Отож для того, щоб профілактика гіпертонії і лікування були найбільш успішними, не потрібно ігнорувати зв'язок між фізичною формою людини і сімейною схильністю, так званими генами. Надана інформація, за твердженням авторів роботи на конференції Американської асоціації серця, буде корисна не тільки звичайним громадянам, які страждають гіпертонією і які побоюються за своє здоров'я, але і, звичайно ж, лікарям для того, щоб найкращим чином проводити діагностику гіпертонії.
Рекомендації, які дають фахівці, такі: необхідно кожній людині щодня приблизно по 30 хвилин займатися фізичною активністю, інтенсивність якої повинна бути середньою, перепрацьовувати теж не слід, особливо якщо організм не підготовлений до сильних фізичних навантажень. У тиждень слід займатися приблизно п'ять разів, після чого можна влаштовувати собі два заслужені вихідні.
При дотриманні таких нескладних правил ви будете перебувати в хорошій фізичній формі і не будете страждати на таке страшне захворюванням, як гіпертонія.
0 901
16-04-2014, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги