додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Хоровий спів може перемогти хворобу Альцгеймера

Американські вчені дійшли висновку, що хоровий спів класичних партій з популярних мюзиклів може мати позитивний вплив на діяльність мозку людей, які страждають на хворобу Альцгеймера, повідомляє газета The Guardian.
Вчені проводили чотиримісячний експеримент, вивчаючи стан літніх людей, які мешкали в одному з американських будинків престарілих. Результати показали, що стан тих пацієнтів, які регулярно брали участь у сеансах хорового співу, покращився в порівнянні з функціями мозку тих людей, які тільки слухали класичні мюзикли.
Наприкінці експерименту люди, які страждають на недоумство в помірній та тяжкій формі, продемонстрували досить високі результати при виконанні тестів на перевірку когнітивних здібностей, а також пацієнти повідомили, що стали більш задоволені життям.
Невролог з університету Джорджа Мейсона в штаті Віргінія Джейн Флінн вважає, що "коли люди страждають недоумством в досить важких його формах, навіть коли ці форми настільки важкі, що людей доводиться тримати в палаті, яку охороняють, сеанси хорового співу мають позитивний вплив. Найголовніше - не ставити хрест на цих людях. Потрібно намагатися якимось чином захопити їх, а спів - це дешево, просто і цікаво".
Дослідники також відзначили, що хоча основними ознаками недоумства є втрата пам'яті і ослаблення мозкових функцій, пацієнти часто демонстрували вражаючу здатність пам'ятати тексти і мелодії пісень, які вони слухали в минулому.
Також вчені відзначили, що спів допомагає не тільки активізувати ділянки мозку, відповідальні за спогади. Слухання викликає активність у правій скроневій ділянці головного мозку, в той час як зорове спостереження викликає активність зорових центрів. За словами Флінн, спів і мова дозволяють активізувати ліву півкулю.
Варто зазначити, що об’днання хвороби Альцгеймера (Alzheimer's Society), яке здійснює свою діяльність в Сполученому Королівстві, регулярно організовує сеанси групового співу по всій країні.
0 872
15-04-2014, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги