додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Дієтологи визначили найефективнішу і безпечну дієту

Як показало дослідження, огрядні жінки, які сиділи на цій дієті, скинули удвічі більше ваги за півроку, ніж жінки, які сиділи на "Скандинавській дієті", пише The Telegraph. Також у цих жінок сильніше зменшився обсяг талії. Щоправда, через два роки різниця між двома групами перестала бути настільки очевидною. Всього в тестуванні взяли участь 70 жінок, які пережили менопаузу.
При цьому учасники експерименту повинні були одержувати 30% енергії з білку. Однак не всі могли це зробити. Вони компенсували нестачу енергії додатковими вуглеводами і 5-7 порціями фруктів та овочів на день. Ніхто не скаржився на голод. "Палеолітична дієта" дозволила скинути в середньому 6,2 кілограма жиру і зменшити обсяг талії на 11 сантиметрів. А "Скандинавська дієта" – 2,6 кілограма і 5,8 сантиметра відповідно. У першій групі також відзначалися знижені показники тригліцеридів (жирів) у крові.
"Палеолітична дієта" передбачає активне споживання ягід, овочів, курятини. Заборонено їсти хліб, рис, пасту і молочні продукти. А "Скандинавська дієта" включає цільнозернові продукти, нежирні молочні продукти, фрукти, бобові, рибу і рослинні олії. За словами фахівців, "Палеолітична дієта" не тільки набагато ефективніша, але й безпечніша. До речі, інший експеримент показав: чоловіки, які сиділи на "Палеолітичній дієті" протягом трьох тижнів, згодом рідше стикалися з серцевими нападами та інсультами.
0 849
4-04-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги